Palmarin - tradičná značku rastlinného tuku, ktorý je vyrobený výlučne z kvalitných rastlinných surovín. Vybrané zloženie tohto tuku a špeciálny technologický postup jeho výroby sú zárukou toho, že cesto vyrobené z tohto tuku na pečenie bude mať požadovaný objem, vláčnosť, mäkkosť, príjemnú chuť a jemnú štruktúru. Je ideálny na prípravu múčnikov a rôznych druhov cesta. Ale ja vám pridám recept na niečo slané.
Vegetky
Cesto:
- 500 polohrubá múka - kúpite i u nás
- 250g Palmarín
- 2dcl mlieko
- 1/2 ČL práškový cukor - kúpite i u nás
- 2 ČL soľ
- 1 ČL prášok do pečiva - kúpite i u nás
Plnka:
- 250g Palmarín
- 250g syr Eidam 45%
- 1 ČL Paprika červená mletá - kúpite i u nás
Na posypanie:
- 4 PL vegeta - kúpite i u nás
- 1 ČL soľ - kúpite i u nás
- rasca mletá - kúpite i u nás
Suroviny na cesto zmiesime. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov. Plnka - zmäknuté maslo vymiešame s najemno postrúhaným syrom a lyžicou červenej papriky. Plnku si ucapknáme v miske a nožom zozdelíme na 6 rovnakých dielov. Bochníček cesta vyvaľkáme natenúčko do obdĺžnika a natrieme 1 dielom plnky. Natierame od stredu až po okraje, aby sme cesto neroztrhli. Natesno zrolujeme ako roládu. Konce zastrčíme smerom dnu a celú roládu ešte pošúľame po doske, aby sme vytlačili vzduch. Rolády odložíme na noc do chladničky. stuhnuté rolády krájame ostrým nožom na tenko 0,5cm. Ukladáme na suchý plech a posypeme zmesou vegety, soli a rasce. Pečieme na 220´C -7min. Prajem dobrú chuť.
RADA NAD ZLATO: Bochníky stačí dať na 1h do chladničky, keď začneme pracovať s 1. cestom, predohrejeme si rúru a postupne spracovávame cesto po ceste. Stihne krásne stuhnúť a máme tak ušetrený čas :)

0,87 €
0,73 € bez DPH